Onze kerk

Barnabas was een van de vroege leiders van de christelijke kerk. Dat onze kerkgebouw en gemeente naar deze Barnabas is genoemd, was een welbewuste keuze. Barnabas betekent namelijk ‘zoon van vertroosting’. En troost is wat wij vinden in ons geloof, voor het leven hier en nu èn voor het leven hierna.

kerk_stoep_960x600

De Barnabaskerk staat sinds 1920 aan de Canadalaan in de Parken. Je moet goed kijken wil je het gebouw zien, want het gebouw staat te midden van grote villa’s, een eindje van de weg af.
Meer over het gebouw kun je vinden op Wikipedia.

kerkzaal_960x600

De gemeente van de Barnabaskerk bestaat uit ongeveer vierhonderd leden. Dat zijn heel verschillende mensen. Op de ledenlijst staan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Sommigen mensen zijn van jongs af aan lid, anderen voegden zich op latere leeftijd bij de gemeente. Eén ding hebben die vierhonderd mensen gemeenschappelijk: hun geloof in het evangelie van Jezus Christus.

kerkgebouw_960x600