Beleef Kerst in het Wilhelminapark

Geef je HIER op!

Het Wilhelminapark en Verzetsstrijderspark zijn zaterdag 15 december decor voor een serie unieke openluchtvoorstellingen. Over een ruime kilometer lengte worden scènes uit het historische kerstverhaal tot leven gewekt met muziek, drama, declamatie en zang. De timeline van de kerstgeschiedenis begint bij de Barnabaskerk aan de Canadalaan, en eindigt bij Marialust. Langs een spoor van lichtjes speelt de geboortegeschiedenis van Jezus Christus zich af in twaalf bedrijven.

Het wandeltheater Beleef Kerst werd vorig jaar voor het eerst opgevoerd in het Wilhelminapark. De uitvoering heeft hier een duidelijke binding met z’n omgeving: de twee kerken in De Parken, de Barnabaskerk en De Koningshof, dragen de organisatie en zorgen voor een gastvrije ontvangst aan de start en de finish van de uitvoering. Het is voor hen ook een manier om iets ‘aan de buurt te geven’; het wandeltheater is, van ontvangst tot nazit, gratis toegankelijk.

Dit jaar is de opzet van het openluchtspel nog ruimer en dynamischer dan vorig jaar. De verhaallijn omvat ontmoetingen met een oude profeet, Romeinse soldaten en een heraut; reizigers uit de begintijd van onze jaartelling; Jozef en Maria; herders en engelen. Door de tijdreis ditmaal te laten eindigen bij Marialust, wordt ook de ruimte van het Verzetsstrijderspark benut.

Het drama en de teksten hebben een gelaagdheid waardoor het wandeltheater geschikt is voor alle leeftijden. De opzet en lengte maakt Beleef Kerst toegankelijk voor iedereen; voor grootouders met de kleinkinderen, en iedere leeftijd daartussen. Bezoekers worden in kleine groepen door een verteller vanaf de Barnabaskerk via het Wilhelminapark en Marialust langs het kerstverhaal geleid. Tussen 18.00 en 19.00 uur vertrekt er iedere 5 minuten een verteller met een groep bezoekers. En vervolgens kan van 19.30 tot 20.30 een tweede reeks bezoekers elke 5 minuten vertrekken om de wandeltocht maken.

Om de omgeving niet te zwaar te belasten wordt bezoekers aangeraden lopend of op de fiets te komen; ook om die reden richt het wandeltheater zich vooral op een publiek uit De Parken. Buurtbewoners die dit jaar enthousiast worden door de uitvoering, kunnen zich na afloop aanmelden om volgend jaar bij te dragen aan een nieuwe aflevering.

AANMELDING:

Om de toestroom van de bezoekers wat meer te stroomlijnen werken we dit jaar met een registratiesysteem. In de link hieronder kunt u zich aanmelden, een tijd aangeven wanneer u met het wandeltheater wilt starten en u kunt aangeven met hoeveel personen u komt. De wandeling in zijn geheel neemt ongeveer 50 minuten tot een uur in beslag.

Klik HIER voor uw aanmelding.

WELKOM!

Voor meer informatie of vragen: beleefkerst@barnabaskerk.nl of Geri van As (06-13786593)